Grain Ukraine: розвиток ринку їжі та землі, логістика і євроінтеграція

30-31 травня перші особи зернового ринку, логістичного бізнесу, ринку їжі та фінансового сектору зустрінуться у Києві на VIII міжнародній конференції Grain Ukraine 2024. Головна тема цього року — Grain in the Time of Chaos, тож у фокусі уваги учасників події буде пошук нових політичних, економічних та логістичних шляхів просування українського збіжжя у світі.

Серед ключових тем події — перспективи європейської інтеграції українського агросектору. Під час панельній дискусії учасники обговорять: 

  • Чи можливо зменшити вплив політичних чинників на економічні інтереси країн ЄС, з якими межує Україна? 
  • Чи існує win-win-рішення української євроінтеграції, яке враховує інтереси кожної країни?
  • Як побудувати конструктивний порядок дій для інтеграції українського агросектору з країнами ЄС?

Ще одна важлива тема — «Локальні виклики українських агровиробників під час війни: як подолати дисбаланс регіонів». Спікери говоритимуть про виживання прифронтових територій та пріоритетні напрями підтримки. 

Цього року на учасників конференції очікує одразу дві логістичні панельні дискусії — щодо суходолу і перспектив його розвитку та щодо морської логістики. 

Дискусія, присвячена ринку їжі, розгорнеться навколо перспектив споживання збіжжя українськими продуктовими компаніями, а також торкнеться питань розвитку галузей на 3-5 років. 

Сесія «Ринок землі під час війни» буде присвячена загрозам та перспективам розвитку земельних активів під час війни та програмі розмінування земель.

 

Програма конференції

 

Для довідки: організатор події — компанія IdeasFirst. Партнерами щорічної конференції виступають група терміналів TIS та інвестиційна компанія SD Capital. Контент-партнер конференції — Trend & Hedge Club. 

Конференція GRAIN UKRAINE — міжнародна галузева платформа для діалогу найбільших представників агроринку, керівників агропродовольчих компаній, комерційних та інвестиційних банків, а також технологічних трендсетерів у агросфері, що існує з 2016 року.

 

Джерело: https://agroportal.ua