ЄБРР оголосило конкурс на відновлення будівництва метрополітену в м. Дніпро

ЄБРР оголосило конкурс на відбір нових підрядників на проєктно-будівельні роботи для завершення контракту добудови 4 км ліній Дніпровського метрополітену.

Також ЄБРР розглядає можливість розширення фінансування проєкту. У тісній співпраці з Банком Дніпровський метрополітен проводить ринкові консультації з потенційними підрядниками для розробки оптимальної стратегії закупівлі та реалізації. Основна мета таких консультацій, з’ясувати схильність ринку до ризику в контексті поточної ситуації в Україні, а також дати можливість компаніям, які потенційно зацікавлені в участі в новому тендері, надати зворотний зв’язок і висловити позиції.

Заявки щодо участі в проєкті підрядники мають подати не пізніше 21 червня 2024 року.

 

Довідково: Метрополітен у Дніпрі, що працює з 1995 року, складається з шести станцій, розташованих на одній лінії, довжина якої становить 8 км. З 2016 року компанією Limak розпочато будівництво трьох нових станцій. Кредит на будівництво в розмірі €304 млн надав ЄБРР. Планувалось закінчити будівництво у 2021 році, однак строки були перенесли на березень 2023 року. У 2022 році компанія згорнула будівництво, забравши персонал, техніку та документи.

 

Джерело: https://www.ebrd.com