Salzgitter оголошує тендер на постачання водню для виробництва сталі

На першому етапі компанія зможе використовувати до 150 тис. т водню на рік

Німецький виробник сталі Salzgitter вперше оголошує тендер на постачання водню для початкового етапу своєї програми трансформації SALCOS (Salzgitter Low CO2 Steelmaking). Про це йдеться в повідомленні компанії.

У рамках першого етапу розширення SALCOS Salzgitter зможе використовувати до 150 тис. т водню на рік на заводі в Зальцгітері. Частина цього обсягу починаючи з 2026 року буде вироблятися на власній електролізній установці потужністю 100 МВт на цьому майданчику. Об’єкт наразі будується на території підприємства та матиме обсяг виробництва близько 9 тис. т на рік.

Компанія планує розпочати зовнішнє постачання водню у 2027 році за умови з’єднання з німецькою водневою мережею (Hydrogen Core Network, HCN), або, в окремих випадках, можуть бути реалізовані інші маршрути. Можливі постачання, що розпочнуться пізніше, також будуть прийняті.

Як зазначається, компанії вже зараз можуть зареєструватися для участі в тендері та подати свої пропозиції в подальшому процесі.

У Salzgitter також повідомили, що конкретні постачання водню вже заплановані у співробітництві з першими партнерами.

Нагадаємо, що у квітні поточного року Salzgitter та енергокомпанія Uniper уклали попередню угоду про закупівлі та постачання «зеленого» водню. Водень вироблятиметься на великому електролізному заводі Uniper, який планується ввести в експлуатацію у місті Вільгельмсгафен у 2028 році.

Як повідомляв GMK Center, Єврокомісія схвалила виділення близько €3 млрд запланованої держдопомоги Німеччини на будівництво в країні системи водневих трубопроводів. Держава планує надати фінансові гарантії, які дозволять компаніям, що будуватимуть і експлуатуватимуть водневу мережу вартістю €20 млрд, отримати більш вигідні позики для покриття початкових збитків на етапі нарощування виробництва з 2025 року.

 

Джерело: https://gmk.center/