Челендж з Reactor Monitor: фінансування з фонду у понад 5,8 млн грн

В Україні багато проєктів у різних сферах використовують відкриті дані. Це дані, які знаходяться у вільному доступі (різноманітна статистика, публічна інформація державних органів тощо) і які можна обробляти, аналізувати й використовувати, допомагаючи бізнесу та суспільству.

За останні роки Україна вийшла у світові лідери за рівнем розвитку відкритих даних. У рейтингу Open Data in Europe за 2023 рік наша країна посідає третє місце, показавши рівень зрілості відкритих даних 96% (середній показник у Європі – 83%). Підтримати розвиток українських команд, які реалізовують проєкти на основі відкритих даних, покликаний Open Data Accelerator.

 

Ключова індустрія: Open Data.

Open Data Accelerator – це тримісячна акселераційна програма підтримки українських стартапів, які розробляють технологічні рішення на основі відкритих даних.

Подати заявку на участь у програмі можуть стартапи з України, які вже працюють над реалізацією, розвитком чи масштабуванням проєкту на основі відкритих даних. Їх рішення має бути спрямованим на вирішення соціально-економічних викликів України та сприяти антикорупції, відкритості й прозорості у громадському, державному, науковому чи бізнес-середовищі. У відборі матимуть перевагу кандидати, які мають чітке бачення того, навіщо їм брати участь в акселераторі і як вона допоможе зростанню стартапу.

Для участі у програмі буде відібрано 10-15 стартапів. Вони пройдуть освітню програму (лекції, воркшопи, АМА-сесії на спектр тем, важливих для успіху стартапу з використанням open data) з менторською підтримкою (робота з досвідченими наставниками через групові та індивідуальні сесії, отримання фідбеку та порад). Після закінчення програми команди представлять свої рішення експертному журі, інвесторам та партнерам, під час фінального пітчингу на Демо-дні, після чого будуть обрані 5 переможців.

Open Data Accelerator реалізується за підтримки Міністерства цифрової трансформації та завдяки проєкту «Підтримка цифрової трансформації», що фінансується USAID і UK Dev. Партнери в реалізації проєкту – Фонд Східна Європа та SocialBoost.

Дедлайн: 16 серпня 2024 року. Сама програма триватиме у вересні-листопаді 2024 року.

Переваги для команд: можливість отримання фінансової винагороди із загального фонду у понад 5,8 млн грн для розвитку та масштабування проєкту; постакселераційна підтримка: долучення до спільноти випускників 1991 Accelerator з освітніми, менторськими, нетворкінг можливостями та підтримкою у фандрейзингу; доступ до 35+ пропозицій на сервіси та послуги, які діють виключно для спільноти 1991 Accelerator.

Як взяти участь: онлайн-форма заявки розміщена на офіційному сайті Open Data Accelerator.

 

Джерело: https://mind.ua/