Відновлення та інвестиції: Дніпропетровщина будує партнерство з Каталонією

В Барселоні відбувся захід, присвячений темі міжрегіонального економічного співробітництва як ключового чинника відбудови та економічного зростання України.

Серед учасників були представники таких українських міст, як Кривий Ріг, Харків, Суми, Одеського регіону, делегацію з Дніпропетровщини очолив  голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. Іспанію представили іспанські дипломати, депутати Європарламенту, представники каталонського уряду, а також генеральний консул України в Барселоні Артем Воробйов.

Микола Лукашук розповів про сьогодення Дніпропетровщина під час війни та про жахливі злочини, які чинять російські окупаційні війська. Також – про наслідки ворожих атак на регіон, масштаби руйнувань, наголосив на потребах у відбудові. Окремо звернув увагу на роботу наших медичних і освітніх закладів у таких складних умовах.

Обговорили ключові питання щодо забезпечення енергетичної незалежності наших обласних лікарень, зокрема лікарні імені Мечникова, а також стратегії збереження та відновлення об’єктів критичної інфраструктури регіону.

Учасники засідання були ознайомлені з 72 проєктами відновлення Дніпропетровщини та 32 інвестиційними проєктами, які на супроводі у Дніпропетровського регіонального інвестиційного агентства.  Зазначені проєкти регіону ініційовані громадами та бізнесом, спрямовані, як на розширення власного виробництва, так і на розбудову інфраструктури територій. Це проєкти промисловості та енергетики, сектору АПК та виробництва будівельних матеріалів, житлового будівництва, логістичної інфраструктури та водозабезпечення.

Також зазначимо, що Королівство Іспанія є важливим торговельним партнером Дніпропетровської області. Про високий рівень партнерських відносин свідчить двосторонній аналіз зовнішньої діяльності з яким можна ознайомитись за посиланням.

Запорукою подальшої кооперації стало підписання меморандуму про співпрацю між Дніпропетровською обласною радою та державним Агентством торгівлі та інвестицій уряду Каталонії (ACCIO).

ACCIO сприяє підвищенню конкурентоспроможності та зростанню каталонської бізнес-структури шляхом просування інновацій, інтернаціоналізації та залучення інвестицій.  Крім того, ACCIО має мережу з 40 міжнародних офісів з Торгівлі та Інвестицій по всьому світу, які забезпечують доступ до більш ніж 100 ринків. Через ці представництва агентство сприяє налагодженню зв’язків каталонських підприємств з іншими країнами світу, консультує щодо виходу на нові ринки та відкриття глобальних бізнес-можливостей Меморандум передбачає партнерство для спільної роботи над відновленням та залученням інвестицій.

Це перший крок до розвитку співпраці між Дніпропетровщиною та Каталонією.

Велика вдячність керівництву Каталонського регіону Іспанії за слова підтримки та відзначення внеску України у збереження миру та захисту Європи.

Джерело: https://www.facebook.com/MVLukashuk