Україна долучилася до Digital Public Goods Alliance

Україна приєдналася до глобальної кампанії 50-in-5 та Digital Public Goods Alliance (Альянсу цифрових суспільних благ). Його мета — розвивати цифровізацію, упроваджувати інновації, щоб усі мали рівний доступ до цифрових послуг та можливостей, що, зі свого боку, покращує життя громадян. Digital Public Goods Alliance підтримується ПРООН та Офісом інновацій ЮНІСЕФ. 

Платформа стане ще одним майданчиком для обміну досвіду з іншими країнами, поширення інформації про Дію та розвиток екосистеми цифрової держави.

«Участь України в Digital Public Goods Alliance — це можливість зробити внесок у глобальний розвиток цифровізації. У нас є досвід створення застосунку Дія, яким уже користуються майже 21 млн українців. І це один із найкращих цифрових суспільних благ у галузі gov-tech, який може стати прикладом для інших. Саме тому ми відкрили код Дії, щоб інші країни могли вивчати наш досвід і створювати власні продукти. А для нас це можливість будувати win-win відносини з іншими країнами», — зазначив Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації.

Участь України в глобальній ініціативі — це можливість посилити бренд цифрової держави. Співпрацюючи з іншими країнами, Україна зможе ділитися власним досвідом розбудови цифрової екосистеми, створення й розвитку Дії, реінжинірингу послуг, а також набувати досвіду колег і партнерів у сфері цифрової трансформації, розвитку технологій з відкритим кодом. Загалом до Альянсу входять 22 країни, серед яких Естонія, Франція, Сингапур, Норвегія, країни Африки та Латинської Америки.

Довідково: 

Ціль кампанії 50-in-5 — упроваджувати безпечну, інклюзивну та інтероперабельну цифрову державну інфраструктуру у 50 країнах протягом п’яти років. 

Digital Public Goods Alliance — це багатостороння ініціатива, яка прискорює досягнення цілей сталого розвитку, сприяючи відкриттю, розробці, використанню та інвестуванню в цифрові суспільні блага. 

Джерело: https://thedigital.gov.ua