Грантовий конкурс на посилення української ідентичності в межах програми USAID “Мріємо та діємо”

В межах програми USAID “Мріємо та діємо” IREX запрошує українські недержавні організації (НДО), які мають достатньо спроможності та досвіду, подати проєктні пропозиції, що сприятимуть залученню молоді до утвердження національної та громадянської ідентичності, а також налагодженню співпраці в питаннях ідентичності між освітніми інституціями та/або організаціями громадянського суспільства, органами місцевого самоврядування, використовуючи сучасні і креативні підходи.

Очікується, що підтримані проекти ​сприятимуть посиленню таких  компетенцій молоді:

  • збільшення громадянської активності;
  • посилення емоційного інтелекту;
  • покращення комунікаційних навичок;
  • покращення медіаграмотності та здатності протистояти розділювальним наративам;
  • посилення поваги до різноманітності та інклюзивності.

Потенційних заявників/иць заохочуємо виходити за рамки стандартних ідей та подавати сміливі, новаторські та креативні проєкти, які відповідають зазначеним цілям конкурсу та сприяють розвитку потенціалу молоді, віком 10–35 років, та здійснюються на підконтрольній уряду України території. Перевага надаватиметься новим підходам до задоволення потреб молоді та інноваційним рішенням, заснованим на принципах позитивного розвитку молоді, та таким, що враховують підхід гендерної рівності та соціальної інклюзії.

Типи організацій, що можуть подати заявку:

Українські неурядові організації, які включають:

  • Організації громадянського суспільства (ОГС), а саме: благодійні організації та фонди, громадські об’єднання (громадські організації, громадські спілки), які зареєстровані як юридичні особи в Україні та мають статус неприбуткової організації.
  • Молодіжні громадські організації та організації, які реалізують молодіжні ініціативи (МГО).
  • Українські представництва міжнародних організацій, зареєстровані як юридичні особи в Україні та мають статус неприбуткової організації.

Будь-яка організація з переліку вище може подати необмежену кількість заявок на фінансування у відповідь на цей ЗПЗ, але максимум одна заявка від однієї організації може бути підтримана за результатами цього конкурсу.

Співфінансування проєктної діяльності заохочується, але не є обов’язковим.

Мінімальні кваліфікаційні вимоги до заявника:

  1. Спроможність реалізувати проєкти з охопленням, більшим за локальне.
  2. Досвід реалізації проєктів, аналогічних тому, що подаються на конкурс.
  3. Продемонстрована експертиза ключового персоналу у питаннях національної та громадянської ідентичності.

Детальну інформацію щодо конкурсу, а також додаткову документацію ви можете знайти за посиланням.

Будь-які питання, що стосуються цього ЗПЗ, слід надсилати в письмовій формі на адресу grants.diemo@irex.org не пізніше 18 жовтня 2024 р. із темою листа: Запитання згідно з ЗПЗ № 2025-042.  Відповіді на запитання надсилатимуть усім учасникам конкурсу 23 жовтня 2024 року.

Заявка подається в електронному форматі до 23:59 години (за Київським часом) до 8 листопада 2024 року із темою листа: Заявка згідно з ЗПЗ № 2025-042 за адресою: grants.diemo@irex.org

Програма USAID «Мріємо та діємо» підтримує молодіжні інновації та підприємництво, сприяє активній участі молоді у прийнятті рішень та залученню молоді до вирішення проблем на національному та місцевому рівнях.  Створюючи сприятливе середовище та відновлюючи доступ до формальних і неформальних освітніх можливостей, програма підсилює молодь на шляху реалізації мрій, ідей та дій спрямованих на демократичне та європейське майбутнє України. 

Джерело: https://www.prostir.ua