ДМЗ у вересні виробив 1,98 тис. т прокату

Дніпровський металургійний завод (ДМЗ) за підсумками вересня 2024 року виробив 1,98 тис. т металопрокату. Водночас у вересні 2023-го обсяги виробництва були на рівні 8,6 тис. т (-77%), а у липні-серпні поточного року прокатні цехи підприємства простоювали. Про це йдеться у корпоративній газеті DCH Steel.

«У вересні став до роботи прокатний цех № 1, де під час прокатної кампанії виготов­ляли в основному рудничні рейки Р-34, а також рейки Р-43. Зараз ведеться підготовка до прокатної кампанії у ПЦ-2, що, за планом, розпочнеться у листопаді», – зазначає підприємство.

В період простою прокатних потужностей замовникам відвантажувалась продукція, вироблена у минулі періоди. Зокрема, у серпні цей обсяг становив 2,3 тис. т, а у липні – 1,5 тис. т.

Виробництво металургійного коксу за вересень скоротилося на 1,2% порівняно з попереднім місяцем, та зросло на 15,3% р./р. – до 24,1 тис. т.

У січні-вересні 2024 року ДМЗ скоротив виробництво металопрокату на 56,9 % по­рівняно з аналогічним періо­дом минулого року – до 35,8 тис. т. Виробництво мета­лургійного коксу скоротилось на 0,4 % р./р. – до 218,1 тис. т.

Після позитивного початку року, який ознаменував налагодження експорту продукції гірничо-металургійного комплексу морськими портами й, відповідно, нарощування потужностей вітчизняних виробників, у II півріччі ситуація погіршується через проблеми з енергопостачанням, нестачу кадрів через мобілізацію, ослаблення попиту та ін.

Як повідомляв GMK Center, за підсумками 2023 року ДМЗ збільшив виробництво металопрокату на 86,2% у порівнянні з 2022 роком – до 105,6 тис. т. Виробництво металургійного коксу на підприємстві за минулий рік зросло на 38,5% порівняно з 2022 роком – до 292,7 тис. т.

Торік прокатні цехи ДМЗ зосередились на виготовленні для українського ринку шахтної стійки, рудничних рейок, невеликих обсягів швелерів та кутиків. Крім того, підприємство відновило випуск профілів за євростандартами.

Дніпровський металургійний завод – одне з найбільших металургійних підприємств України. Входить до складу DCH Steel групи DCH. ДМЗ виробляє найбільший в Україні сортамент швелерів та кутиків. Наразі підприємство є єдиним вітчизняним виробником спецпрофілів для машинобудування та гірничодобувної промисловості.

Джерело: https://gmk.center