Інвестиційний Гайд регіону 2024-2025

Оновлений Інвестиційний Гайд 2024-2025 рр. Дніпропетровської області, підготовлений командою агентства DIA, традиційно пропонує інвесторам зручний формат знайомства з регіоном та його можливостями, а також допомагає знайти дієві та перспективні механізми інвестування.

Цьогорічне видання Гайду демонструє стійкість регіону, який впевнено відповідає на більшість викликів війни та її наслідки. Дніпропетровська область продовжує утримувати інвестиційне, промислове та зовнішньоторговельне лідерство серед інших областей, розвиваючи енергетичну сталість, активно співпрацюючи з міжнародними партнерами та надаючи прихисток релокованим підприємствам та людям з Півдня, Сходу та Півночі України.

Традиційно у Гайді представлена розгорнута інформація про структуру економіки регіону, динаміку розвитку її секторів, провідні підприємства, що їх представляють та ТОП позицій експорту.

Проєкти розміщені в Інвестиційному Гайді, також просуваються на майданчиках UkraineInvest та European Business Association (EBA). Крім того, видання пропонує інформацію про промислові споруди для розміщення виробничих потужностей – великі об’єкти площею понад 1000 м2. Також тут розміщено інформацію про новий індустріальний парк, земельні ділянки, що адаптовані під більшість видів бізнесу та проєктів, а також стратегічні напрямки інвестування критично цікавих економіці регіону та усієї країни (титан, флоат скло, сільгосптехніка, будматеріали, відновлювальна енергетика тощо).

Інвестиційний Гайд 2024-2025 містить дані про наявні механізми запровадження преференцій в рамках інвестиційних проєктів. Зокрема, проєкти з інвестиціями понад €30 млн, звільняються від ввізного мита на обладнання для агропромислового комплексу та енергоощадне устаткування. Громади регіону, в рамках свої повноважень, також можуть знизити рівень податку на землю й нерухомість для компанії яка буде реалізовувати проєкт в пріоритетній для громади галузі.

Для тих хто цікавиться подробицями зовнішньоекономічних відносин та іншими економічними показниками у Інвестиційному Гайді доступне посилання на модуль DIAGRAM, де є вся інформація та ключові показники як регіону, так і України.

Оновлене видання буде традиційно передане міжнародним торговим палатам, диппредставництвам, науковим колам як за кордоном, так і в Україні, а також представникам влади й бізнесу регіонів-партнерів, що користуються Гайдом, як найбільш зрозумілим та валідним джерелом інформації про регіон. Оновлена версія цього інвестиційного інструмента вже доступна за посиланням.

Більше цікавого можна знайти на сайті DIA, а також сторінках у Facebook та Linkedin.