Дніпропетровщина поновила діалог про співпрацю з Нижньосілезьким воєводством

14 липня 2020 р. відбулась робоча онлайн-зустріч з представниками Адміністрації Нижньосілезького воєводства. Дніпропетровщину презентували Валентина Затишняк, директорка Дніпропетровського інвестиційного агентства, та представники Дніпропетровської обласної ради.

Польська сторона виступила з пропозицією розширити мережу партнерства та ініціювала залучення до тристоронньої співпраці партнерів із Саксонії (Німеччина).

Робоча зустріч започаткувала підготовку до офіційних перемовин керівників регіонів. Святослав Олійник, голова обласної ради та Маршал Нижньосілезького Воєводства вже найближчим часом обговорять питання подальшої співпраці щодо:

  • організації тристоронніх перемовин між керівниками вищезазначених регіонів Німеччини, Польщі та України. Це має надати поштовх для економічної співпраці між країнами;
  • участі делегації Дніпропетровського регіону в Міжнародному економічному Форумі, що відбудеться у Польщі;
  • проведення циклу зустрічей по обміну досвідом з питань децентралізації;
  • проведення конкурсу для школярів з обох країн та обмін учнями;
  • організації обміном культурної спадщини, а також виставок, фестивалів тощо.

«Українсько-польське партнерство офіційно визнане таким, що досягнуло стратегічного рівня. Одним з найважливіших вимірів сучасних українсько-польських відносин є взаємодія двох держав у сфері сприяння інституційному та соціально-економічному розвитку, а також у сфері створення сприятливого інвестиційного клімату для ведення бізнесу. Саме для поглиблення довгострокового та взаємовигідного регіонального співробітництва ще у 2012 році був підписаний Меморандум про співпрацю між Дніпропетровським регіональним інвестиційним агентством та Нижньосілезькою Агенцією Економічної Співпраці. Зусиллями нашого регіону та Нижньосілезького воєводства визначено площини взаємовигідного співробітництва», – зазначила Валентина Затишняк.