Відкриття нової ери цифрових та зелених інновацій в центральних регіонах України

Торгово-промислова палата України разом із партнерами розпочинає новий етап у розвитку цифрових та зелених інновацій для центральних регіонів України.

Проєкт CentralUkrainianEDIH сприятиме цифровій та екологічній трансформації, розвитку інновацій та енергоефективності для сталого розвитку промислових регіонів центральних областей України.

Лідером проєкту є Інститут фізики НАН України, а партнерами виступають: Торгово-промислова палата України, НТУ “Дніпровська політехніка”, Національний університет “Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка”, Український кластер автобудування та мобільності (УАМК) та IТ Dnipro Community.

Основні напрямки діяльності CentralUkrainianEDIH включають:

– Сприяння цифровій та екологічній трансформації, передачі технологій та інновацій від науково-дослідних розробок до малого та середнього бізнесу (МСП), а також підвищення обізнаності про нові цифрові рішення для МСП та державних адміністративних органів.
– Підтримку розвитку нових стартапів, спін-оф компаній і бізнесу на національному, європейському та глобальному рівнях.
– Надання надійних і стійких рішень та послуг у галузях штучного інтелекту, високопродуктивних обчислень, кібербезпеки у ключових секторах (енергетика, виробництво, цифрова економіка, мобільність), відповідно до європейських стандартів штучного інтелекту, орієнтованого на людину, та етичних норм.
– Підвищення кваліфікації та розвитку цифрових навичок працівників у галузях з високим потенціалом для автоматизації, сприяючи таким чином розвитку інноваційної економіки.
– Надання бізнес-консультацій для підтримки фінансування високотехнологічних та передових інновацій.
– Розширення комплексної екосистеми Центрів цифрових інновацій, обміну даними, знаннями та досвідом для підвищення конкурентоспроможності.

CentralUkrainianEDIH має на меті сприяти та підтримувати цифровий та інноваційний розвиток регіонів Центральної України (Полтава, Дніпро, Кропивницький, Черкаси, Вінниця, Житомир, Київ, Чернігів, Суми) за допомогою високопродуктивного обчислення, штучного інтелекту, кібербезпеки та розвитку цифрових навичок високого рівня. Це допоможе місцевому приватному сектору, особливо малому та середньому бізнесу, а також державному сектору, здійснити цифрову та екологічну трансформацію.

 

Джерело: ucci.org.ua