Для локальних агровиробників створили довідник з рекомендаціями щодо роботи під час війни

Партнери АВМ Агентство США з міжнародного розвитку (USAІD) та компанія Chemonics Іnternational в рамках Програми USAІD з аграрного і сільського розвитку (АГРО) створили «Довідник для локальних виробників та закладів громадського харчування і HORECA з рекомендаціями щодо плану дій під час війни для забезпечення безперебійного постачання продуктів харчування та посилення продовольчої безпеки держави».

Внаслідок військової агресії рф проти України одним з основних викликів для підприємців та й держави в цілому стало забезпечення продовольчої безпеки країни. Зважаючи на це, експерти компанії Chemonics Іnternational створили довідник на базі міжнародного досвіду з урахуванням глобальних тенденцій під час війни, в якому йдеться зокрема про:

  1. першочергові кроки, помилки та загрози для підприємств і організацій сфери громадського харчування, ритейлу та суміжних сфер після початку воєнних дій;
  2. основні тенденції розвитку подій у цій сфері на різних етапах війни;
  3. підходи до формування ефективних бізнес-моделей для підприємств цільової групи в умовах воєнних дій;
  4. роль міжнародних організацій у забезпеченні продовольчої безпеки України.

У дослідженні усі регіони країни були поділені на три географічні зони: «зелену» (відносно безпечну), «жовту» (наближену до лінії фронту), «сіру» (на лінії фронту), аби максимально проаналізувати можливості та виклики для бізнесу в умовах війни. Додаткові дії керівників характерні для всіх зон, проблеми та досягнення у діяльності людських ресурсів, особливості санітарних та фітосанітарних заходів, потреби у технологічних засобах та додаткові джерела фінансування для всіх регіонів країни (зон) – про це та не тільки детально описано у довіднику.

Ознайомитися з рекомендаціями щодо плану дій під час війни для забезпечення безперебійного постачання харчових продуктів та посилення продовольчої безпеки держави можна за посиланням.

Джерело: Agravery.com