Майнові комплекси молокопереробних підприємств

Ситуація на українському ринку молокопродуктів стабілізується. Річне виробництво молока в Україні склало 7,7 млн тонн, що продемонструвало зниження виробництва всього на 12,1%. На зазначеному фоні Дніпропетровська область відіграє провідну роль, адже незважаючи на війну, молочна галузь регіону зберегла потужності щодо виробництва промислового молока, яке склало 62,3 тис. тонн.

На супроводі DIA є два інвестиційні проєкти від громад та бізнесу регіону для стратегічних інвесторів, які мають намір швидко реалізувати проєкти з перероблення молока.

Проєкти базуються на двох промислових підприємства з перероблення молока, потужністю виробництва 10 тонн на добу кожне, які мають необхідну інженерну інфраструктуру та обладнання. На даний час підприємства не працюють.

Майнові комплекси молокопереробних заводів включають: виробничі площі (з виготовлення молока, сиру, кисломолочних продуктів), офісні та побутові приміщення. Один із проєктів також має цех козеїнового виробництва.

Додатковою перевагою для реалізації проєктів є наявність у громадах територій для можливого інвестування у розведення поголів’я корів м’ясо-молочної породи.

Майнові комплекси знаходиться у Межівській ТГ Синельниківського району та у Новопокровській ТГ Дніпровського району. Громади сприятимуть в: отриманні необхідних дозволів, оформленні документів, залученні фахівців та надаватимуть всебічну інформаційну  підтримку інвестору.

Якщо Ваше підприємство зацікавилось інвестиційними проєктами у молочному секторі та бажає отримати детальну інформацію щодо них, прохання звертатись із запитом на електронну адресу: info@dia.dp.ua.

Довідково:

Уряд надав молокопереробним підприємствам пріоритет під час визначення груп з першочерговим забезпеченням електропостачання.

Молокопереробні підприємства віднесено до бізнесу, який виготовляє критично важливі товари та продукти, і включено до третьої за пріоритетом групи після груп критичної інфраструктури та об’єктів, які працюють на оборону держави. Це свідчить про визнання важливості молочної переробки для продовольчої безпеки.