Пріоритетні напрями роботи у сфері безпечності харчових продуктів на 2020 рік

В Мінекономіки презентовано пріоритетні напрями роботи на 2020 рік у сфері безпечності харчових продуктів, ветеринарної медицини, здоров’я та добробут тварин, серед яких зазначені наступні:

  • боротьба з фальсифікацією харчових продуктів;
  • безпечність харчування дітей у закладах освіти;
  • забезпечення гігієнічних вимог;
  • впровадження процесу аналізу ризиків;
  • поводження з неякісною та небезпечною продукцією тваринного походження;
  • врегулювання проблемних питань у сфері ветеринарної медицини;
  • врегулювання проблемних питань щодо здоров’я та добробут тварин;
  • запобігання розвитку протимікробної резистентності.

Також у поточному році заплановано підготувати низку законопроєктів, проєктів постанов КМУ та проєктів наказів Мінекономіки за вказаними напрямами.

В «Каталозі інвестиційних пропозицій регіону 2019 року»  потенційним інвесторам запропоновані території, для розміщення нішевих напрямків виробництва у промисловому, аграрному та будівельному секторах економіки, що враховують потенціал споживання внутрішнього ринку, експорт/імпорт та наявну інженерну/транспортну інфраструктури.

За матеріалами Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України